Hvordan opstår en lyskenskade?

april 7th, 2022 by admin

Det er bestemt ikke rart at pådrage sig en lyskenskade. Det er et problem der oftest kommer snigende, men som også er smertefuldt i fuldt flor. Lyskenskade kommer oftest som følge af overbelastninger ved manglende tilstrækkelig opvarmning inden fysisk aktivitet, hvor musklerne omkring lysken kan være skadet. Når først du har fået en lyskenskade, så er der ikke meget at gøre, foruden at give kroppen ro til at restituere på egen hånd. Alligevel bør du lytte til Eksperternes råd hvis skaden er sket, så du kommer hurtigst muligt tilbage til en lyske der fungerer som den skal og er uden smerter ved bevægelse.

Hvorfor opstår en lyskenskade?

Der kan være flere årsager til at der opstår en lyskenskade og skaden kan sidde flere steder. Lyskenskade er nemlig en fælles betegnelse for smerte og skader ved og omkring lysken, samt de muskler og sener der sidder derfra. Det kan være muskler og sener der er forbundet med skambenet, låret, hoften eller bugmuskulaturen. Fælles for alle lyskenskader er dog som oftest, at det opstår som følge af en overbelastning hvor muskulaturen er helt eller helvist påvirket, lidt på samme vis som en fiberspringning, der dog sidder meget uheldigt, da det er muskler der sidder i forbindelse med alle former for bevægelse. Mange gange vil det være grundet manglende opvarmning eller tilstrækkelig opvarmning inden fysisk aktivitet og derfor alfa og omega, hvis du gerne vil forebygge smerter i lysken.

Sådan sørger du for at lyske tilbage på rette køl

Hvis du har fået dig en lyskenskade, så er det absolut første du skal gøre, at stoppe din aktivitet, selv ved den første smerte, således at du ikke forværrer skaden yderligere. Allerede i opvarmningsperioden skal du lytte til din krop, det er nemlig her, at du som oftest vil kunne bedømme musklernes tilstand, inden de bliver varme. Det er symptomer, ømheder eller smerter som efterfølgende forsvinder eller er minimale, så snart kroppen er varm. Dernæst skal dine muskler i lysken restituere. Dette betyder, at du skal holde de påvirkede muskler i så meget ro som det overhovedet er muligt. Når de ikke længere gør ondt, så kan du så småt begynde at starte op med fysisk aktivitet igen.

Forebyggelse er vejen frem for færre lyskenskader

Når du lige har haft en lyskenskade, så er det særligt vigtigt at du passer ekstra godt på dine muskler ved fysisk aktivitet. I hvert tilfælde hvis du gerne vil undgå at problemet opstår igen. Opvarmning, og tilstrækkeligt meget af den, er det der kan gøre den store forskel for, om skaden genopstår. Det samme gør sig gældende, hvis du endnu ikke har være så uheldig at pådrage dig en lyskenskade. Den bedste forebyggelse er opvarmning, opvarmning og opvarmning, samt en god udstrækning efter endt træning.

  • Kommentarer lukket til Hvordan opstår en lyskenskade?
  • Posted in Blog

Comments are closed.