Hvilke nationer er de mest vindende til VM?

april 12th, 2022 by admin

I artiklen her zoomer vi ind på, hvilke nationer der har vundet VM flest gange. Vi kigger ligeledes på, hvilke nationer der har været i flest finaler.

I fodbold findes der ikke noget større at vinde end VM. Turneringen, der blot afholdes en gang hvert fjerde år, kan forvandle mennesker til legender.

Indtil videre har Danmark ikke præsteret et VM-trofæ og kommet ganske givet heller aldrig til det. VM er nemlig for hele verdenen, hvorfor vi her konkurrerer mod de bedste fra både Europa, Afrika, Sydamerika og så videre, og vi nok bare erkende, at der findes en masse større fodboldnationer end vores, selvom vores landshold gør det fremragende for tiden.

Brasserne er de største

Målt på antallet af VM-titler er brasserne i skrivende stund de største. Siden 1930, hvor det første VM blev afholdt, har Brasilien nemlig formået at hive pokalen i land ikke færre end 5 gange, hvilket er mere end nogen anden nation.

De nationer, der kommer tættest på at matche dette, er Tyskland og Italien, der hver især har vundet VM 4 gange.

To lande har vundet VM en gang

To lande har vundet VM en enkelt gang, og hvis du interesserer dig en del for fodbold, ved du sikkert, at England er et af disse lande. De vandt nemlig tilbage i 1966. Trods titlen er mere end 50 år gammel for dem, snakker de om denne, som vandt de den i forgårs.

Det andet land, der har vundet VM en enkelt gang, er Spanien. Det skete for relativt nyligt, hvor de havde en gylden periode med både EM-trofæer og et VM-trofæ.

VM-trofæet hævede de over hovederne i 2010 efter at have basket Holland i finalen.

Første vinder nogensinde

Som tidligere bemærket blev det allerførste VM afholdt i 1930. Begivenheden foregik i Uruguay, og faktisk var det også netop Uruguay, der løb med guldet dette år efter at have slået Argentina i finalen.

Flest VM-finaler

Tyskland er med deres 8 finaler det land, der har været i flest VM-finaler. De er tilmed det land, der har tabt flest VM-finaler – nemlig 4 stk.

Det er selvfølgelig ikke sjovt at tabe 4 VM-finaler, men tyskerne har dog også 4 stk. Værre står det til for Holland, der har været i 3 VM-finaler og tabt samtlige. Puha, var?

Der findes 3 hold, der har vundet samtlige VM-finaler, de har været i, og disse 3 hold er England, Spanien og Uruguay.

Tak til Fitnesshelp.dk

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med fodbold- og fitnessnørderne fra Fitnesshelp.dk, et site, der ønsker at inspirere danskerne til en sundere livsstil, der blandt andet involverer mere motion.

Vi takker folkene fra Fitnesshelp.dk rigtig mange gange for hjælpen med artiklen!

  • Kommentarer lukket til Hvilke nationer er de mest vindende til VM?
  • Posted in Blog

Comments are closed.